Taigi, reikės:

  • 4-6 vnt. šviežių kiaulienos dešrelių;
  • apie 1 kg raugintų kopūstų;
  • 1 svogūno;
  • apie 50 g š.r. šoninės;
  • šaukštelio cukraus;
  • kelių šaukštų aliejaus;
  • apie 2 stikl. vandens;
  • Lauro lapų;
  • kvapniųjų ir juodųjų pipirų žirneliais;
  • kelių skiltelių česnako.
  1. Gilesnėje keptuvėje pakepiname susmulkintus šoninę ir svogūną.
  2. Ten pat sudedame nuspaustus kopūstus (jeigu rūgštūs reikia perplauti), suberiame cukrų ir apkepiname vis pamaišant, kol kopūstai šiek tiek paruduoja.
  3. Tada į kopūstus supilame karštą vandenį, įdedame dešreles, prieskonius, sumažiname ugnį, pridengiame ir troškiname apie 30-40 min.
  4. Patiekiame su virtomis bulvėmis. Skanaus!

Žinau, kad kai kas į troškinamus kopūstus deda pomidorų padažo ar grietinės. Aš šįkart nedėjau.

Šaltinis: močiutės archyvas ir “Laikas į virtuvę”.

-Laura-

Reklama