Į blogų pasaulį sugrįžtu su fantastišku receptu, kurį gavau iš močiutės.

Reikės:

  • Apie 600-700 g kiaulienos mentės;
  • 2 didelių svogūnų;
  • 2 morkų;
  • alyvuogių aliejaus;
  • 2 šauktų miltų;
  • 2 šaukštų pomidorų padažo;
  • džiovinto (o dar geriau – šviežio) baziliko;
  • prieskonių kiaulienos patiekalams, druskos.

Ką daryti?

  1. Nuplauname mėsą, supjaustome norimo dydžio kubeliais.
  2. Į keptuvę įpilame alyvuogių aliejaus, sudedame mėsą ir ją šiek tiek apskrudiname. Kai mėsa apskrunda ją supilame į puodą, įpilame vandens (kad apsemtų mėsą) ir užkaičiame.
  3. Supjaustome svogūnus, per smulkesnę tarką sutarkuojame morkas. Svogūnus ir morkas apkepiname su trupučiu alyvuogių aliejaus ir sukrečiame į puodą kur troškinasi mėsa. Gerai išmaišome, įberiame prieskonių, sumažiname ugnį ir paliekame troškintis apie 1 val. Žinoma, karts nuo karto reiktų pamaišyti, kad paskui guliašo netektų gramdyti nuo puodo dugno 😀
  4. Baigiant troškintis įdedame 2 šaukštus pomidoro padažo (ne kečupo), išmaišome, šiek tiek dar patroškiname.
  5. Ir paskutinis žingsnis: 2 šaukštus miltų gerai išmaišome su maždaug puse stiklinės vandens ir po truputį, nuolat maišant, supilame į guliašą. Būtinai gerai išmaišome, įberiame džiovinto baziliko ir dar 5 min. patroškiname.
  6. Patiekiame su bulvėmis arba grikiais.

Skanaus!

-Laura-