Dabar pats moliūgų derėjimo metas, taigi siūlau išbandyti šią fantastišką sriubą.

Reikės:

  • Apie 400-500 g moliūgo;
  • 2-3 morkų;
  • 1 raudonosios paprikos;
  • 2-3 pomidorų;
  • 3-4 bulvių;
  • 1 svogūno;
  • kelių česnako skiltelių;
  • sviesto kepimui;
  • daržovių sultinio kubelių (aš naudojau ekologišką);
  • prieskonių (lauro lapeliai, juodieji ir kvapnieji pipirai žirneliais, džiovintas bazilikas);
  • 100 g fermentinio sūrio.
  1. Nuvalome ir supjaustome moliūgą, bulves, morkas, pomidorus ir papriką.
  2. Kubeliais supjaustytą svogūną ir trintą česnaką pakepiname svieste.
  3. Supjaustytas daržoves, apkepintą svogūną ir česnaką sudedame į puodą, įpilame vandens, įmetame daržovių sultinio kubelių, lauro lapelių, pipirų žirneliais ir verdame apie 20-25 min. kol suminkštėja daržovės.
  4. Kai daržovės išverda, nukošiame sultinį (tik neišpilkite sultinio – jo dar reikės!) ir sutriname daržoves iki vientisos masės. Vėl dedame ant viryklės įpilame šiek tiek to paties nukošto sultinio, kad sriuba truputį suskystėtų ir užviriname.
  5. Supilsčius į dubenėlius užbarstome tarkuoto fermentinio sūrio ir džiovintų bazilikų. Patiekiame su skrudinta duona. P.S. Galima užbaltinti grietinėle.

Bon appetit!

-Laura-

About these ads